4 dni neokrnjene narave v družbi sovrstnikov brez telefona in računalnika, prostor kjer ponovno spoznaš svoj superpotencial, ki ga nosiš v sebi.

Otroški tabor »DOŽIVI SONCE« na Donački gori

4 dni neokrnjene narave v družbi sovrstnikov brez telefona in računalnika, prostor kjer ponovno spoznaš svoj superpotencial ki ga nosiš v sebi. 

“Vse se začne s pozornostjo človeka do sebe do narave in nato se lahko razvije, zdrav, lep odnos do samega življenja.” 

Narava, gozd, gore, vode, prostrane ravnice, … Vse to povezuje, združuje, oblikuje prostor v katerem živi Človek. Zavedanje, cenjenje tega prostora se najlažje dosega z obiskom le tega ter preživetjem trenutkov v njem. Doživljanje Narave – samostojno, v dvoje ali skupinsko – ima svoj namen, integracijo človeka z/v prostor-om, sočasno v družbo ter pridonos k celovitemu osebnostnemu razvoju posameznika.

Namen tabora “DOŽIVI SONCE” predstavlja vrnitev človeka k svojim pravim koreninam, k naravi, k spoznavanju sposobnosti, naravnih danosti ki jih kot človek nosimo v sebi. Odkrivanju potencialov na katere smo kot človeštvo v toku hitrega modernega življenja pozabili a so še tako zelo zakoreninjeni v nas samih.  

Otrok bo na kampu sočasno z poznavanjem življenja v neokrjeni naravi, v druženju z sovrstniki ob sproščajoči igri,  prav tako spoznal različne tehnike za katere sodobna znanost dokazuje pozitiven vpliv na delovanje človeških možganov. Tehnike katerih redna izvedba izboljšuje delovni spomin, pozornost, empatijo, veča motiviranost na podano nalogo, ter v splošnem izboljšuje delovanje kognitivnih sposobnosti.

Program kampa in njihovih delavnic, temelji in je zasnovan na osnovi novodobnih metod ki otroku dopuščajo možnost izbire, možnost razvoja, predvsem pa odkrivanju lastnega superpotenciala v naravnem okolju.

Delavnica »Ustvarjalna vključenost«

Otroci bodo v naravnem okolju, na obronkih gozda, ob rahli spodbudi, doživeli prostor in spoznali materiale, katere jim le-ta nudi. Otrokom bo na voljo dovolj časa, da se prepustijo igri. Prepuščena jim bo tudi svobodna odločitev glede izbire naravnih materialov. Po lastni presoji in domišljiji bodo izbrane predmete vnesli v njim ljub izdelek ali jih bodo uporabili kot sredstvo za igro. 

V naravnem okolju je stimulacija otrok precej bolj raznolika kot na urbanih igriščih. Zatorej se razvoj otrokove samozavesti, motorike, socialnih in kognitivnih sposobnosti, ustvarjalnosti, domišljije odvija drugače.

Zaključek delavnice je integracija doživetja in lastnih spoznanj ob pogovoru v krogu med vrstniki.

Delavnica »Dan na kmetiji«

Naravni prostor nudi možnost razvoja otrokovih sposobnosti za aktivno vključevanje v okolje (fizično kot družbeno). Istočasno so v njem dani pogoji za ustvarjanje varnega in zdravega življenjskega okolja in navad. Stik z živimi bitji, naravnimi pojavi, rastlinami, predmeti ter veselje ob odkrivanju in raziskovanju so dobrodošle izkušnje za (še) boljše spoznavanje, dojemanje, in povezovanje dogodkov iz naravnega okolja.

Otrokom bo omogočeno doživetje/preživetje dneva na kmetiji. Prikazane jim bodo živali, katere otroke naravno privlačijo in bivajo na njej ter ravnanje in skrb za njih. Domač vrt z zelenjavo in zelišči bo prav tako neizogiben cilj za nova spoznanja. Ob predstavitvi peke domačega kruha in pripravi raznih namazov se bodo otroci še dodatno spoznali s pomenom koristi kmetije, živali, vrta in trajnostnega (ekološkega) sožitja z tem okoljem (Naravo).

Delavnica “Življenje v gozdu”

Gozd, drevesa in ves živalski svet katere bomo spoznavali ob družbi pravega gozdarja. Tako bomo spoznali katera so drevesa ki rastejo v gozdu, kako jih prepoznati po čem jih ločiti, nas poučil o živalih ki bivajo v njem. Naučil kaj storiti, kako se oreintirati če se v gozdu izgubimo.

Dan preživet v gozdu, v raziskovanju skrivnosti gozdnatega življenja, v objemanju dreves, v opazovanju krošenj dreves in živali  bo vašemu otroku podal izjemna spoznanja kako pomemben je gozd in življenje v njem za človeka, ki se jih bo doživeto spominjal tudi v odrasli dobi, znanje, zavedanje čut za naravo pa prinašal na svoje otroke.

Delavnica “Urjenja v čuječnosti”

Delavnica urjenja v čujenosti, je delavnica kjer vašega otroka spoznamo ga priučimo različnih tehnik, s katerimi on sam vpliva na delovanje svojih možganov. Poznavanje vaj otroku tako omogoči, da na popolnoma naraven način veča svojo pozornost, se motivira, ostaja prisoten tukaj in zdaj, sočasno pa spoznava in se v popolnosti zaveda svojih notranjih občutkov. So vaje, tehnike, ki jih bo vaš otrok pridoma uporabljal tudi doma in v času svojega šolanja.

“Vse se začne s pozornostjo človeka do sebe do narave in nato se lahko razvije, zdrav, lep odnos do samega življenja.”

In še mnogo več

*Opazovanje zvezd s teleskopom in spoznavanje ozvedja;

*druženje ob tabornem ognju ob peki krompirja in pripovedanju zgob;

*večerni pohod z baklami;

*karaoke, disco

*tematski večeri.

Otrok v okolju tabora, povečuje svojo empatijo, sočutje ne le do sovrstnika, zavedanja, kako pomembno je delovanje v skupini, temveč prav tako spoznanje kako pomemben je ves živalski svet, kako pomembna je narava, kako pomemben je planet na katerem živimo. 

Človek ima 5 čutil: sluh, vonj, tip, vid in okus. Narava nam ponuja 5 elementov: ogenj, voda, zemlja, zrak in kovina, ki skupaj tvorijo harmonijo zaznav. In če želimo, da otrok spozna to harmonijo v vsej svoji popolnosti, je potrebno zagotoviti otrokom doživljane izkušanje narave, katere čar spozna na našem taboru.

Na taboru s prosto igro, preko giba, ustvarjalnimi delavnicami in zdravo prehrano, s strokovno podkovano ekipo, bo odlično poskrbljeno za udeležence tabora, samo doživetje pa jim bo za vedno ostalo v spominu. 

“4 dni neokrnjene narave, brez telefona, brez računalnika, v družbi sovrstnikov v objemu prečudovitega pragozda Donačke gore.”

Prehrana in nočitev

– 5 vegeterjanskih  obrokov na dan,

– lokalna, domača hrana

– možnost veganskega jedilnika,

– nočitev Rudijev dom

Termin tabora

1. Termin: 5.7.-8.7.202

2. Termin: 12.7.-15. 7.2022

Predvideno število udeležencev na termin je 10 otrok.

Promocijska cena: 280 eur na otroka. Možnost plačila v treh obrokih

Obrazec za prijavo

Premzlova ul. 4,

2204 Miklavž na Dr. polju

Slovenija

Podatki starša oz. zakonitega zastopnika:

Podatki otroka:

Način plačila: